Det är knappast enbart smak och lukt på snuset du ordnar själv som är väsentligt om det blir något toppen snus, det är en del ingredienser till. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

Kan det vara skillnad på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Glycerol kallades tidigare för Glycerin.

köpa

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Dock när du har korrekt sort utav glycerin är det inte fara.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.

Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Nu är det inte läge att chansa. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Glycerol skaffar du smidigast samt förmodligen allra billigast på nätet

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. köpa glycerin olja När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!