En maskin kan i vissa fall vara lämplig till flera olika projekt. Tabletter kräver dock en annan tillverkningsmetod.

Tabletterna kan ju blandas ihop. Det här kan bli minst sagt farligt och det är otroligt viktigt att betänka hur man ska jobba för att undvika att olika mediciner blandas i samma tablettmaskin.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Tillverka bara tabletter där det är säkert. Om du ska göra någonting större kan du behöva organisera arbetet.

Kanske saknar du en ingrediens eller två? Innan du börjar måste du se till att tablettmaskinEN som du använder är fri från rester. Alla ytor ska vara rena.

Det kan vara klokt att ta för vana att enbart hantera ett material i taget. När man jobbar på detta vis så minskar risken för att material kommer att påverka varandra och till sist tabletterna. Det är viktigt att inte överproducera. Då kan du inte blanda ihop tabletterna.

Maskiner och utrustning tvättas efter användning och före användning, även om det inte behövs. Det är viktigt att du följer GMP, tillverkningsseden. Det hindrar att misstag begås även om det kan kännas onödigt för den som gör det. Bäst är det om det journalförs.

Dessa kläder behöver du under produktionen

Innan du börjar tillverka tabletter måste du se till att verktygen är rena. Men man får inte glömma bort att människor som ser över processen också är en form av verktyg. Kläder som bärs ska vara väl anpassade till jobbet.

Linne är ett material som inte fäller. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Arbetskläderna bör vara sådana att de täcker hela kroppen. Att tvätta händerna ska vara en rutin. Det minimerar risken för att bakterier och virus landar i medicinen som tillverkas.

Efter passet kan man bara slänga in kläderna i tvätten. Sedan kan man byta kläder och köra igång igen. Men man kan inte tvätta hur som helst. En del tvättmedel blir kvar på kläderna efter tvätt.

Du måste också skydda din övriga personal. Det är viktigt att du väljer skyddsutrustning som du kan röra dig obehindrat i. Då är alla skyddade.

Tänk på att använda rätt skor. filmdragerad tablett
Du behöver ju bra stöd när du står vid tablettmaskinEN. Du kan använda skor som inte exponerar foten och tårna.

Droger kan vara känsliga

mikrokristalinsk

Vissa mediciner kan vara extra känsliga. Det är särskilt vanligt vid användningen av beta laktum. Då måste du ha skydd.