Det är lätt att med lätta medel så som aromatiska oljor få ett hem att kännas mycket trivsammare samt välkomnande. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Hur hittar du aromolja och eteriska oljor som du tycker om?

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. En del tycker att mandarinolja och limeolja är så fräscha medan vissa finner att dessa är alldeles för fruktiga. En varm sommardag kan pepparmyntsolja eller eukalyptus ge lite svalka och kännas friska.

göra

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. I webbutiker som allt-fraktifritt så finner man många olika dofter och det är lätt att skaffa de som man gillar bäst och är nyfiken på.

Den doft som passar bäst att vara rogivande är inte samma som den som ska pigga upp dig kulna vinterkvällar.. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? doftolja till ljus På sommaren kan små puffar med vatten från en vattensprayflaske med några droppar svalkande olja vara rena drömmen.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Blanda i fler oljor för ännu med smak, det blir nästan som halstabletter eller godis, jättegod och frisk andredräkt och halslindring.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Ett gammalt beprövat knep att hålla löss borta är att gnida lite aromolja bakom öronen och halsens hårkant. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Experimentera att smaksätta kolsyrat vatten samt kaffe.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. En droppe eukalyptusolja i kaffemuggen ger dig en doft av himmelen. Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. Glöm inte bort att prova en mix av flera sorter aromolja. Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Lite pepparmintolja i kaffet eller ditt kolsyrade vatten kan ordna en krånglande mage.

När du tror att du har hittat din ultimata egna smak, stanna inte där för det väntar hundratals runt hörnet. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. Var inte rädd att prova, billigaste upptäcktsfärden du kan hitta. Alla har sin favoritsmak, så det gäller att tänka på det när du beställer.