Fienden var inte ryssen trots allt. Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Men du kan göra mycket redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Då kan bakterierna slå till. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Det har vi sett från andra delar av världen.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.