Tabletterna blir snabbt klara och ser bra ut. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om man inte använder det blir tabletterna svåra att ta ur formen.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. De håller formen och kan packas för produktion.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är så enkelt som att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Med Magnesiumstearat blir ytan blank. Dosera mellan 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. Vid för lång inblandningstid blir tabletten skör, den släpper inuti också.

Magnesium stearat håller formen i vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb produktion är ett måste

Idag så ska allting gå fort. Stansarna kan köra nonstop idag. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Inga människor behövs i tillverkningen. Men även maskiner kan göra fel, då kan man stoppa processen och rätta till det.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. Den har då ett stanshuvud. Större modeller har fler stanshuvuden, det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då är det en verklig snabb tillverkning.

En duktig operatör kan snabbt finna anledningen till att pressningen måste avbrytas men den kommer inte att vara tabletter som fastnar i stans. tablettpress
Om man använder släppmedlet magnesiumstearat slipper man det problemet helt.

Stansen måste kunna jobba fritt utan avbrott. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Det händer att sådana skott kan skada maskinen.

tablett

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

Du måste planera din produktion.

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Om du är noga spar du både tid och pengar. Det lönar sig att ligga före. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.