Det är kul att prova läsk. Det går utmärkt att prova till vardag som fest. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Pommac, Champis och tuttifrutti det smakar ju ganska lika.

billig

Kanske vet du inte hur det egentligen ska smaka? Men spelar det någon roll? Så länge det funkar att dricka så är det väl inget att bry sig om?

Pommac är en klassisk smak

Pommac brukar vara lättast att peka ut. Smaken är enkel att känna igen. Men du behöver inte köpa Pommac i flaska.

Det går lika bra med läskkocentrat. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Smaken tillverkas av Aromhuset.

Du kan göra Pommac och Champis hur du vill. Välj fritt. Släpp lös fantasin när du blandar. Häll i mindre koncentrat för svagare smak och tvärtom. Mängden kolsyra är också fullt ställbar.

Aromhuset producerar bäst smakessens. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De började att konkurrera med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller bara 20 % av sockerhalten i vanlig läsk. Läskkoncentratet spädes 1 + 7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Koncentrat med smak

Den som börjar göra bubbelvatten med smak inser att det här är mycket godare än många av de läskedrycker som säljs i butiken. Mindre socker, helt enkelt. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Julmusten till trots.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. Först är sockret reducerat med 80%. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Det är samma relation som den mellan frukt och juice. Frukten innehåller samma typ av kostfibrer.

Du har många valmöjligheter med en Sodastream. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Jämför smakerna med ett blindtest.

Sverige kan läsk. Historiskt har Sverige haft bryggerier med väldigt många smaker. Vi är fortfarande med i toppen. Men utländska företag köper upp fler av våra svenska bryggerier.

Genom att kombinera smaken päron och citron får man sockerdricka. Redan på 1900-talet lanserades originalsmaken av Saturnus. Idag är det Aromhuset som för smaken vidare.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. Champis heter Fruktis som koncentrat.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. Bättre än alla andra.

Julmust är en annan svensk klassiker. Det finns många olika varianter av cola men Coca cola är nog den mest kända. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är ytterligare ett svenskt varumärke av rang. Från början såldes läsk endast på apotek, när bryggerierna tog över blev varumärket Apotekarnes ett lyckokast. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Så kan du testa läsk hemma

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. Sätt på dem blindkavle. Servera sedan det som ska testas. Nämn namnet på dessa.

Det blir roligast om smakerna är lika. När du har gjort tre glas så får varje person testa utan att se drycken. Sen får de tala om vad de tyckte.

När alla svarat kan du visa facit. De flesta kommer nog att känna igen Pommac. Låt alla som vill vara med. kolsyremaskin smaker Den som vinner kan få din hemmagjorda läsk.

Du kan ju alltid skippa testet och bara duka fram Pommac och Champis. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!