Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

smitta

En missuppfattning helt enkelt. Alkospriten tog slut överallt. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Ingen alkohol behövs. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Handspriten kan skada dig. Handspriten rensar allt från huden. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Fettet löses upp. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. desinfektionsmedel spray Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.