Folk söker med ljus och lykta efter produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Det hela börjar med smart handtvätt.

Så ska du tvätta händerna!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Lär dig gärna att använda antibakteriell tvål. Tvålen måste få verka länge.

För bästa möjliga resultat ska handtvål eller antibakteriell spray för händer appliceras rikligt. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter sköljer du av händerna med vanligt vatten. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Torka händerna på en ren handduk. Engångsservetter kan vara ett bra tips. Du kan använda handdukar också.

Nu vet man att coronavirus även kan finnas på jobbet

Du måste tvätta av alla ytor. Virus sprids lätt till våra dörrhandtag. De som bor i flerfamiljshushåll ser det som extra viktigt.

Man vet nu att coronavirus kan överleva i flera dagar. Det betyder att det inte räcker med en natt utan folk i en byggnad för att den ska vara utan smitta. Många blir hjälpta av en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Inte svårt alls.

handdesinfektion

På så sätt håller du ytorna rena. Många använder sprayen på frukt. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

Man kan äta C-vitamin i förebyggande syfte. Man kan köpa det i pulverform också.
Det räcker med 1 gram. Den gynnsamma effekt nås redan vid 0,2 gram. En del kan rekommendera 6 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. Katjonisk handdesifektion Utfallet av preparatet är olika. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Hon rekommenderar att spraya kolloidalt silver på livsmedel. Inget virus överlever det. Kunderna köper hem IONplus.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Hosta skall man göra i armhålan.
Det nya viruset lever längre än andra virussorter. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Man måste ha ett sunt förnuft. Detta är bara ett exempel, var kritisk och bedöm om det är rimligt. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hjälper handskar mot viruset?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Använd gärna handskar när du är ute. Köp rätt produkter direkt. Men kom ihåg att du inte ska röra dig själv i ansiktet med handsken på. Det är så som coronavirus kommer in.

Ansiktsmasker kan också vara bra men bara om de är professionella av klass 3. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. Det räcker långt med vanliga handskar. Kom bara ihåg att tvätta händerna.