Att ha möjlighet att vara uppkopplad online idag anser många vara en nödvändighet just för att köpa, få information med mera, dock webben har också en mörk sida med ökat spelberoende alltför lätta att “beställ nu – betala senare”.

Ha en ständig koll på Svarta listan så minimerar du risken att bli lurad av oetiska aktörer.

Svarta listan använder sig av en varningslista där oseriösa eller rent bedrägliga företag finns upptagna.

När man dagligen läser alla nyheter, behövs Svarta listan ?

Nu kan man förstås tycka att det räcker med att läsa dagstidningar på nätet för att hålla koll på skandaler. SVD och även andra tidningar bevakar ju saker som spelberoende som utnyttjas av bolag som Betsson och andra oetiska spelbolag som anmäls.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Visst kan få en varningssignal från tidningsnyheterna fast missar du exempelvis artikeln hur en helt vanlig människa lurades att spela mer och mer på en “laglig” spelsajt kanske det är du som trillar dit nästa gång. För alla spelare på nätet vare sig det gäller odds, spel finns sajten gertgambell.com med utmärkta tips och som även varnar för oseriösa spelföretag med sin Svarta listan.

Surfa, köpa samt spela säkert med en mycket bra varningslista

När du ska spela online eller kanske funderar på att handla från en e-shop bör du först kolla en aktuell och relevant varningslista.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Just nu är det hissat väldigt mycket röda varningsflaggor om Betsson men så kanske inte alltid varit fallet.

Om det varningsinfo som man läser är gammalt så kan det vara inaktuellt. Men det är förstås också så att det som står på Svarta listan stöds eller dementeras av det som sägs av helt vanliga människor och forum

Ett klokt drag kan vara att se vad gemene man anser om sajter eller aktuellt företag. Märker man att det är många som klagar så kan man ju konstatera att varningslistan hade god anledning till att ta med ett visst företag eller en viss sajt.

Man kan snabbt söka upp informationen och sedan verifiera den. Om sedan all info man samlat info pekar åt att aktuell sajt är okey kan man i lugn och ro surfa in på den.

Att vara kritisk mot all information på nätet kan vara nödvändigt

Glöm inte bort att konkurrensen är tuff på nätet och det finns folk som tycker att det är helt okej att svartlista och baktala andra för att själv hävda sig. Kolla alltid vem som ligger bakom de negativa kommentarerna.

Om det rör sig om stora dagstidningar som DN och SVD eller företag som sätter ut sitt namn och visar fakta så kan du lita på att informationen är saklig. Om avsändaren är anonym så kan du ignorera informationen.