Viruset finns i flera världsdelar. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Det är allvar nu. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

handtvål

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

En tvål fungerar lika bra som handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Vissa bakterier överlever en spritning. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

köpa

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. handdesinfektion dax Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Så kan du ju inte göra.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det minskar risken för smitta via objekt. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.