Låt oss reda ut att druvsocker och vanligt socker är två vitt skilda produkter. Faktum är att druvsocker är samma sak som glukos som även kan kallas för dextros. Glukos sägs vara en enkel sockerart, så om du ser dess kemiska formel C6H12O6 så vet du att det är dextros. Behöver du energi snabbt är det bättre att ta dextros är vanligt socker eller sött godis. Du vet säkert redan att de som tränar mycket gärna tar en dos dextros innan träningen.

Druvsocker ger ett kvickt energitillskott.

dextros

Det är inte alltid man har den energi som behövs. Ibland känns helt vanliga sysslor som oöverstigliga hinder som du känner att du inte kan klara av utan hjälp. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Visserligen har kakor, bullar och godis mycket socker, men ett tips är att låta bli att stoppa i sig detta. Det räcker med ett litet piller med dextros för att man ska komma igång igen.

Går det likadant att äta vindruvor för att få i sig dextros?

Namnet druvsocker ger en fingervisning att du har gissat rätt. Du måste stoppa i dig en hyfsat stor kartong med druvor för att få i dig samma mängd som ett litet piller. Du kan lita på att druvsocker är ett helt naturligt socker. Om man vill påverka sitt blodsocker på ett naturligt sätt så är detta ett bra val.

Det är i alla avseenden bättre att ha ett paket koncentrerad glukos i fickan än en bärkasse med vindruvor. Om blodsockret är lågt kan det vara svårt att snabbt ta sig till närmaste vingård. Det är inget krångligt, ett par tre teskedar i din vattenflaska till träningen räcker.

Ett enkelt sätt numera att shoppa är att nyttja Webben för att beställa.

Det är snabbt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Ett expel kan vara 1 kilospåsar till riktigt bra pris.

Riskera inte att ditt förråd tar slut, köp flera påsar. Många passar på att prova olika sporter på sina semestrar, har du samma tanke, kanske ett par tre påsar druvsocker får plats i resväskorna.