En antibakteriell tvål kan göra underverk. När många är oroliga för att det är slut på handsprit på apoteket kan vi konstatera att den ändå inte hjälper mot coronavirus. En bra handtvål är allt du behöver. Du får inte glömma en antibakteriell spray.

Du kan använda en bakteriedödande spray överallt. Du måste ändå tvätta händerna. Det är klart att du ska ha en bra antiseptisk tvål på handfatet.

Virus är ofta luftburna och kommer in överallt. Man vet nu att coronaviruset kan överleva i flera dagar på plast. Vill du ha ett bra skydd mot smitta så ska du investera i en antibakteriell spray.

Så kan du använda dig av bakteriedödande spray för att skydda dig

Med en mångsidig bakteriedödande spray har du ett grundläggande skydd. Ditt hem får mindre bakterier på ytor som du använder ofta. Många glömmer handtagen.

Föreställ dig att du har rena händer sedan tar du i ett smutsigt handtag då måste du tvätta händerna igen. Nu är det ett allvarligt läge. Kanske kliar du dig i ökat också.

Använd därför ytdesinfektion på dina dörrhandtag. I offentliga miljöer är det förstås handskar som gäller. Särskilt när det gäller corona.

Använd en bakteriedödande spray

Om du har en spray med handsprit mot virus kanske du tänker att du kan använda den också för att döda virus på handtag och andra ytor. Idag vet man att handspriten inte skyddar mot allt. Man har visat att antibakteriell ytdesinfektion fungerar.

Det allra bästa är att använda en bakteriedödande antibakteriell spray som är lätt att spraya med. Gnid inte in sprayen på händerna. Du kan spraya på de flesta ytor.

handdesinfektion

Man vet aldrig när den bakteriedödande spray kan användas. Du kan spraya direkt på dörrhandtaget.

Använd produkten med måtta

Det är inte konstigt om du är orolig just nu. Det är viktigt att använda produkterna på ett sparsamt sätt. Få in en bra rutin och använd antiibakteriel handtvål och bakteriedödande spray flera gånger per dag så räcker det gott och väl!
Ett bra varumärke som brukar kunna leverera även i bristtider är Smittstopp, som har alla 3 produkterna man behöver. Det finns på nätet.