Fienden har kommit men det var inte ryssen! Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Du kan förbereda dig redan nu.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Handspriten dödar inte alla virus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men det minskar smittorisken.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp sortimentet info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Så gör du för att desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.