Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då måste det finnas rätt drycker. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Du kan hälla det i bålet.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

smakessenser

Sockerdricka är en mycket populär läsk. En dryck med smak av Sverige. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

En smak som uppskattas av alla. Det är en enkel läsk att samlas kring. Vissa varianter är sötare än andra. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Prova också Aromhusets egen serie. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Allt du behöver är rätt essens och sedan så skapar du ditt eget bubbelvatten. Så styr du över smaken. Var redo när det vankas fest.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

Läsken får inte ta över i bålet. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Sen kan du blanda på. Om du har tillsatt alkohol så ska du inte låta barnen smaka.

Hur mycket mineralvatten kan du dricka?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Men så måste det inte vara.

Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. bordsvattenarom Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det hela beror på hur ofta du får i dig sockret och hur mycket. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Servera snyggt

Det handlar om hur du lägger upp det. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Du kan också hälla på kanna men då kan det bli avslaget. Testa och se vad som fungerar. Garnera gärna med olika tillbehör.

Den passar bra med citron. Våga vara vild i smakkombinationerna. Det livar upp lite extra.