Om du någon gång har försökt att få bort algväxt från hustaket så vet du hur besvärligt det kan vara. Takrengöring har aldrig varit enklare. Det är företaget Jape som har utvecklat Grönfri och Prickfri.

Produkter som Grönfri och Prickfri har verkligen en effektiv effekt

Grönfri och Prickfri produceras av Jape. Använd medlet på mikrobiell påväxt. Du löser produkten enkelt i lite vatten.

Du kan försöka att blanda själv också. Ibland kan du köpa Bensaltensid i flytande form och som 50 procentiga lösningar. Så fort du här spätt ut blandningen 32 gånger så kan du använda det på rätt underlag.
Ibland får man prova sig fram för att se vad som fungerar. En utspädd blandning kostar mindre per liter vätska.

Om du anlitar firmor spär de ut till ungefär 25 %. En sådan lösning kan man blanda själv med lika delar Bensaltensid (ett annat namn för Bensalkonklorid) och vatten till ungefär halva priset.

ta

De som inte vill blanda själv kan köpa medel som Påväxt-Stopp. Det är samma medel men till en billigare peng. Jämför priset innan du handlar. 20% billigare.

Spä ut lösningen innan du använder den på ditt hustak. Det ska nämnas att det även finns en 25-procentig lösning som heter Grönfri Proffs som kan fungera mycket bra.

Två produkter som ger samma fina resultat

Innehållet i Prickfri och Grönfri är samma. Du måste ända behandla medlet på lite olika sätt. Vissa produkter är mer koncentrerade.

Viktigt med regelbunden rengöring för goda resultat

Kostnaden är inte allt. få bort svartmögel Prickfri ska ju hjälpa dig med städningen. Föroreningarna på taket har ingen chans.

Slarvar du med rengöringen så spelar det ingen roll vilket medel som du använder. Planera din vardag på ett bra sätt. Då missar du inte att göra detta så ofta som krävs för att slippa ta bort mossa på tak då den har vuxit sig så tjock att det är svårt att komma åt.

Prova så får du se

Du får inte lösa med Grönfri och Prickfri.

Bensalkonklorid är inte farligt men det är klart att du måste skydda din hud då du jobbar med medlet. Skyddsutrustningen behöver inte vara särskilt avancerad. Använd skyddsglasögon också.

Du måste ha respekt för Prickfri och liknande produkter. Det låter dig jobba vidare på ett säkert sätt.

Taket kan vara halt så tänk på att använda ett par stadiga skor. Så är det året om.