Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Det räcker inte med handsprit.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Förmodligen är det så att handsprit inte räcker som metod.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vi har känt till det länge.

Använd handtvål för att skydda dig

handsprit

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Tvätta händerna flera gånger samma dag. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

När får du smitta på dina händer?

Man borde fundera på den frågan oftare. ytdesinfektion Använd handtvål på rätt sätt.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Vi måste göra vad vi kan

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Köp därför hem både spray och tvål. Både hemma och på arbetsplatser.