På nätet, t.ex. i butiken allt-fraktfritt.se, hittar du nu svensktillverkad Körsbär FillUp e-juice.se.

e

E-vätska eller e-juice kallas den juice man blossar (ångar) i e-cigaretter. FillUp systemet består av att man blandar 2/3 arom med 1/3 basvätska med alternativt utan nikotin för att tillverka egen e-vätska med den nikotinhalt man önskar erhålla.

Denna FillUp är en flaska på 32 ml som är fylld med 20 ml Körsbär smakämne. Man fyller nikotinbas av önskad 10 ml i flaskan tomma 1/3 för att få en e-vätska, vanligen med nikotinstyrka 3 mg/ml för stora e-cigg eller 6 mg/ml för vanliga e-cigaretter.

Smaken och nikotinbasen skakas sedan tills den är helt blandad, eller snurras med en e-juicesnurra. FillUp heter Shake N´ Vape eller Shortfills på engelska.

Det senaste sättet att sluta tobaksröka är med e-cigg. Rökaren blir vejpare, en som blossar nikotinhaltig, ofta smaksatt, ånga.

Varannan tobaksrökare dör enligt statistiken av sin tobaksrökning så det är många som byter röka av eldade blad och papper mot smaksatt ånga.

Mängder av smaker kan sättas till e-juice för att vejpas.

Smaker av fruktblandningar, nötter, tårtor, olika sorters snask, mentol och örter är vanliga.

Efterfrågan på Körsbär förväntas då en testpanel bedömer smakupplevelsen av Körsbär med fruktig smak som mycket smaklig. Svensk kvalité baserad på 40 års kunskap är något vi tror behövs på e-juicemarknaden menar vd Gert Strand.

I Storbritannien har en premium e-juicetillverkare beställ aromer från oss i flera år. Med hjälp av våra flavours med ren och smaskig smak expanderade vår köpare i UK drastiskt.

Vi vill gärna leverera till alla återförsäljare. Kunder som vill ha egna varumärken kan få det.

Nikotinbas av svensk kvalitet producerar vi också. Nikotinet är 100% rent och tillverkat i Europa.

Det vanligen nyttjande kinesiska nikotinet har knappt halva hållbarheten och ibland bismak. Det rena nikotinet gör att smaken på e-vätskan blir ännu godare.

I Svedala ligger Gert Strand AB som producerar smaker till spritdrycker, vin, kaffe, kolsyrat vatten, vispgrädde, vinindustrin – och nu även e-juicearomer.

World-wide export står för närapå 80% av Gert Strand AB:s omsättning Många produkter tillverkas i konsumentförpackningar. Superaromer för att smaksätta allt från choklad till e-vätska är populära inom Sverige.

För hemläskmaskin finns goda läskkoncentrat med 80% mindre socker samt även totalt sockerfria. Läskkoncentraten har varumärket Aromhuset och sälja enbart on-line.T.ex. på allt-fraktfritt.se.